TURVALLINEN

Yli 110 000 asiakasta Suomessa!

ILMAINEN TOIMITUS

Kaikkiin verkkokaupan tilauksiin!

TYYTYVÄISYYSTAKUU

Täysi 30pv palautusoikeus

Ostoskorisi on tyhjä

Yhteensä: 0,00 €

Verot

Tilauksien tullessa ETA-alueen ulkopuolelta niistä pitää usein maksaa arvolisävero. Tulli perii käytännössä kaikista lähetyksistä EU:n ulkopuolelta tuonti- ja arvonlisäveroa (24%). Enintään 22,00 euron arvoiset yksittäiset ostokset ovat kuitenkin verovapaita!

 

Tullaus - Yli 22,00 euron arvoiset yksittäiset tilaukset

Itella postittaa sinulle lähetystä koskevan saapumisilmoituksen silloin, kun EU:n ulkopuolelta saapuva lähetys vaatii tulliselvityksen. Ilmoituksessa on mainittu se tullitoimipaikka, jossa voit käydä tullaamassa lähetyksen.

Jos asut paikkakunnalla, jossa ei ole tullitoimipaikkaa, saat Itellan saapumisilmoituksen ulkomaanpostin terminaalista Vantaalta. Halutessasi voit pyytää Itellaa siirtämään lähetyksen sinua lähimpänä olevaan tullitoimipaikkaan. Ohjeet ovat saapumisilmoituksessa. Tavaroiden maahantuontiverotus perustuu tavarasta maksettuun hintaan tai tavaran arvoon. Ota Tulliin mukaan ostamaasi tavaraa koskeva kuitti tai tulostamasi tilausvahvistus.

Voit käyttää myös huolintayritystä asiamiehenäsi, jos et halua tullata lähetystä itse. Huolintayritys veloittaa palveluistaan hinnastonsa mukaan. Itellan tullauspalveluja hoitaa Postihuolinta. Saapumisilmoituksessa on ohjeet, miten valtuutat Postihuolinnan toimimaan asiamiehenäsi. Postihuolinnan tullaaman lähetyksen voit lunastaa ja noutaa lähipostistasi maksamalla tullilaskun ja huolintapalkkion yhteissumman.

Voit tilata myös useita verovapaita tuotteita

Tilauksessasi voi olla myös useita verovapaita tuotteita. Lähetämme tuotteet erillisinä paketteina postitusteknisistä syistä. Tämä myös säästää asiakkaalta rahaa arvonlisäveron muodossa, kun paketin tuotteiden arvo jää alle 22 euron (+ postikulujen osuus).

 

Kuinka tulliselvitys tehdään?     

1. Lähetyksen saavuttua Suomeen, Tulliin saat Postilta ilmoituksen tulliselvitystä odottavasta tuotteesta. 

2. Saatuasi tämän saapumisilmoituksen voit tehdä tulliselvityksen kätevästi Tullin Nettituonti-palvelussa verkkopankkitunnuksilla. Vaihtoehtoisesti voit tehdä tulliselvityksen tullipisteessä. 

3. Lähetyksen saavuttua Tulliin sinulla on 20 päivää aikaa tehdä tulliselvitys. Tehtyäsi tulliselvityksen ja maksettuasi arvonlisäveron lähetys toimitetaan lähipostiisi, josta se on noudettavissa saapumisilmoituksella.

 

Nettituonti

Suomen Tulli on ottanut 29.3.2011 käyttöön Nettituonti-palvelun, jolloin tuotteiden tullaamiseksi ei tarvitse erikseen asioida tullipisteessä, vaan saatuasi saapumisilmoituksen, voit hoitaa tullauksen suoraan verkossa hyödyntäen verkkopankkitunnuksia.

Lue lisää suoraan tullin sivuilta osoitteesta 

http://tulli.fi/sahkoiset-palvelut/palvelut/tuonti-ilmoituspalvelu

https://asiointi.tulli.fi/nettituonti/mainpage.html

 

 

Käsittelymaksu yli 22€ arvoisille lähetyksille 31.1.2020 alkaen     

 

Posti ottaa käyttöön käsittelymaksun yli 22 € arvoisille EU-alueen ulkopuolelta toimitettaville lähetyksille. Aasian keskusvarastoltamme tilatut tuotteet toimitetaan Suomeen yhteistyössä Suomen Postin kanssa. Uusi Postin perimä käsittelymaksu koskee vain yli 22 euron arvoisia tavaralähetyksiä, jotka tarvitsevat tullausta. Kun lähetyksen arvo on 22 € tai enemmän, on käsittelymaksun suuruus 2,90 € yksittäiseltä lähetykseltä. 

Saat ilmoituksen käsittelymaksusta samalla, kun saat saapumisilmoituksen tullausta tarvitsevasta lähetyksestä postitse kotiin. Tee tullaus ja maksa mahdolliset verot ja käsittelymaksu heti tullattavan lähetyksen saapumisilmoituksen saatuasi. 

Voit lukea lisää ja suorittaa Postin käsittelymaksun alla olevasta linkistä.

Postin käsittelymaksu