TURVALLINEN

Yli 110 000 asiakasta Suomessa!

ILMAINEN TOIMITUS

Kaikkiin verkkokaupan tilauksiin!

TYYTYVÄISYYSTAKUU

Täysi 30pv palautusoikeus

Ostoskorisi on tyhjä

Yhteensä: 0,00 €

Verot

Tilauksien tullessa ETA-alueen ulkopuolelta niistä pitää usein maksaa arvolisävero. Tulli perii käytännössä kaikista lähetyksistä EU:n ulkopuolelta tuonti- ja arvonlisäveroa (24%). Enintään 22,00 euron arvoiset yksittäiset ostokset ovat kuitenkin verovapaita!

 

Tullaus - Yli 22,00 euron arvoiset yksittäiset tilaukset

Itella postittaa sinulle lähetystä koskevan saapumisilmoituksen silloin, kun EU:n ulkopuolelta saapuva lähetys vaatii tulliselvityksen. Ilmoituksessa on mainittu se tullitoimipaikka, jossa voit käydä tullaamassa lähetyksen.

Jos asut paikkakunnalla, jossa ei ole tullitoimipaikkaa, saat Itellan saapumisilmoituksen ulkomaanpostin terminaalista Vantaalta. Halutessasi voit pyytää Itellaa siirtämään lähetyksen sinua lähimpänä olevaan tullitoimipaikkaan. Ohjeet ovat saapumisilmoituksessa. Tavaroiden maahantuontiverotus perustuu tavarasta maksettuun hintaan tai tavaran arvoon. Ota Tulliin mukaan ostamaasi tavaraa koskeva kuitti tai tulostamasi tilausvahvistus.

Voit käyttää myös huolintayritystä asiamiehenäsi, jos et halua tullata lähetystä itse. Huolintayritys veloittaa palveluistaan hinnastonsa mukaan. Itellan tullauspalveluja hoitaa Postihuolinta. Saapumisilmoituksessa on ohjeet, miten valtuutat Postihuolinnan toimimaan asiamiehenäsi. Postihuolinnan tullaaman lähetyksen voit lunastaa ja noutaa lähipostistasi maksamalla tullilaskun ja huolintapalkkion yhteissumman.

Voit tilata myös useita verovapaita tuotteita

Tilauksessasi voi olla myös useita verovapaita tuotteita. Lähetämme tuotteet erillisinä paketteina postitusteknisistä syistä. Tämä myös säästää asiakkaalta rahaa arvonlisäveron muodossa, kun paketin tuotteiden arvo jää alle 22 euron (+ postikulujen osuus).

 

Kuinka tulliselvitys tehdään?     

1. Lähetyksen saavuttua Suomeen, Tulliin saat Postilta ilmoituksen tulliselvitystä odottavasta tuotteesta. 

2. Saatuasi tämän saapumisilmoituksen voit tehdä tulliselvityksen kätevästi Tullin Nettituonti-palvelussa verkkopankkitunnuksilla. Vaihtoehtoisesti voit tehdä tulliselvityksen tullipisteessä. 

3. Lähetyksen saavuttua Tulliin sinulla on 20 päivää aikaa tehdä tulliselvitys. Tehtyäsi tulliselvityksen ja maksettuasi arvonlisäveron lähetys toimitetaan lähipostiisi, josta se on noudettavissa saapumisilmoituksella.

 

Nettituonti

Suomen Tulli on ottanut 29.3.2011 käyttöön Nettituonti-palvelun, jolloin tuotteiden tullaamiseksi ei tarvitse erikseen asioida tullipisteessä, vaan saatuasi saapumisilmoituksen, voit hoitaa tullauksen suoraan verkossa hyödyntäen verkkopankkitunnuksia.

Lue lisää suoraan tullin sivuilta osoitteesta 

http://tulli.fi/sahkoiset-palvelut/palvelut/tuonti-ilmoituspalvelu

https://asiointi.tulli.fi/nettituonti/mainpage.html

Postitullauksia hoitavat tullitoimipaikat

Ahvenanmaan tullipiiri
Maarianhamina

Eteläinen tullipiiri
Hanko, Helsinki (City-palvelupiste), Hämeenlinna, Lahti, Loviisa, Helsinki-Vantaan Postitulli, Siipitie 9

Itäinen tullipiiri
Hamina, Imatra, Kotka, Kouvola, Lappeenranta

Läntinen tullipiiri
Jyväskylä, Kaskinen, Kokkola, Pietarsaari, Pori, Rauma, Tampere, Turku ja Vaasa

Pohjoinen tullipiiri
Ivalo, Kajaani, Karigasniemi, Kilpisjärvi, Kivilompolo (Hetta), Kuusamo, Muonio, Oulu, Raahe, Rovaniemi, Salla, Tornio, Utsjoki