Olemme vastaanottaneet asiakaspalveluumme lukuisia ehdotuksia menneiden vuosien aikana siitä, miten verkkokauppaa haluttaisiin parantaa. Kasvavan myynnin ja aina suuremman valikoiman vuoksi muutokset jäivät kuitenkin tekemättä.

Päätimme tänä keväänä, että nyt on oikea aika muutoksille ja asiakkaidemme avulla olemme muokanneet kaupasta juuri sellaista, kuin monet ovat toivoneet. Mikä sitten on muuttunut?

 

1. Ulkonäkö

Olemme luoneet verkkokaupallemme täysin uuden ilmeen, modernin sivuston joka toimii niin tietokoneilla kuin mobiililaitteilla. Kategoriat ovat selvemmin eroteltu ja helpommin löydettävissä. Tilaaminen ja maksaminen toimii nyt entistä sujuvammin.

2. Asiakasedut

Toistuvasti asioiville asiakkailemme halusimme lisätä verkkokauppaan etuja, joiden avulla voi säästää pitkän pennin. Kaikista ostoksista saa nyt kerättyä Plus pisteitä, joita taas voi käyttää myöhempien ostosten maksuun. Tuotearvosteluista, uutiskirjeen tilauksesta ja suositteluista saa myös helposti kerättyä pisteitä.

3. Määräalennukset

Useaan kertaan pyydetyt määräalennukset ovat vihdoin täällä. Tämän ominaisuuden lisäsimme erityisesti jälleenmyyjiä varten. Useamman kappaleen tilauksista saa suoran määräalennuksen kassalla. Mitä suurempi määrä, sen suurempi alennusprosentti.

4. Maksutapana pian lasku

Pyrimme parantamaan verkkokauppaamme jatkuvasti. Yksi asiakkaidemme eniten kysymä ominaisuus on laskulla maksaminen, ja olemmekin valmistelemassa tämän maksutavan käyttöönottamista kesä-syksyn aikana.

5. Alemmat hinnat

Tuotehintoja on alennettu, jopa rajusti. Kannamme kortemme kekoon talouden tilanteen takia, sillä uskomme edelleen siihen periaatteeseen minkä vuoksi verkkokauppamme on alunperin perustettu: ihmiset saavat tuotteensa edullisemmin.

6. Uutiskirje

Kesäkuusta alkaen lähetämme kuukausittain uutiskirjeen, mistä löytyy tietoa kuukauden tarjouksista, uutisia toimituksista ja uusista tuotteista ja jopa käteviä alennuskoodeja. Tämän lisäksi sivustoon on integroitu blogi, minkä avulla voimme pitää ihmiset tietoisina verkkokauppaamme liittyvistä asioista.

 

Verkkokaupassamme on nyt käytössä tehokas, moderni ulkoasu. Päivitysten myötä vanhat tilaukset eivät ole näkyvillä uudessa järjestelmässä, vaan vanhan kaupan tilaukset ovat tallennettu edelliseen tietokantaan. Asiakkaat, jotka eivät ole vielä vastaanottaneet esim. touko-kesäkuussa tilaamiaan tuotteitaan voivat olla rauhassa, sillä sivujen muutostyöt eivät ole vaikuttaneet heidän toimituksiin.

Samoin vanhoja asiakkaita pyydämme rekisteröitymään uudelleen verkkokauppaamme. Tästä vaivasta myönnämme kaikille rekisteröityneille Plus pisteitä heti rekisteröinnin yhteydessä.

Toivomme, että uudistunut kauppa miellyttää asiakkaitamme.

Hyvää kesää kaikille!