Hyvää kesää asiakkaillemme!

Rajusti uudistunut verkkokauppamme haluaa jatkaa kehittymistään myös jatkossa. Tässä kuussa otamme vihdoin käyttöön kauan kaivatun lasku -maksutavan, jota asiakkaamme ovat pyytäneet jo jonkin aikaa.

 

LASKU / OSAMAKSU

Ymmärrämme, että osa asiakkaista ei halua maksaa tuotetta ennen kuin on saanut sen käsiinsä ja toiset taas eivät tunne oloaan turvalliseksi käyttämällä online-maksutapoja internetissä. Tästä johtuen olemme päättäneet lisätä helpon laskutuksen maksutapoihimme.

Osana uudistunutta verkkokauppaamme tarjoamme heinäkuusta lähtien mahdollisuuden maksaa tilaukset laskulla tai osamaksulla yhteistyössä Collector Credit AB:n kanssa.

 

LAAJENTUVA TUOTEVALIKOIMA

Verkkokauppamme valikoimasta löytyy jo vaikka minkälaista tuotetta! Etsimme kuitenkin jatkuvasti lisää mielenkiintoisia ja ennen kaikkea asiakkaillemme hyödyllisiä tuotteita valikoimaan. Jos sinulla on tuoteidea tai tarvitset jotain mitä et muista kaupoista löydä, lähetä siitä meille sähköpostia! Mitä ikinä tarvitsetkaan niin anna meille tuoteidea ja mitä todennäköisimmin lisäämme sen valikoimaan.

 

"PAKETTINI ON PALAUTUNUT VASTAANOTTAJALLE, MITÄ NYT?"

Olemme viime aikoina saaneet tietoomme useita tapauksia, missä posti on jättänyt kokonaan ilmoittamatta asiakkaalle saapuneesta lähetyksestä. Postin tulisi säilyttää lähetyksiä kaksi kalenteriviikkoa paketin saapumisesta ja ilmoittaa siitä asiakkaalle kahdella saapumiskortilla ilmoitettuun toimitusosoitteeseen. Mikäli pakettia ei noudeta, palautuu se takaisin lähettäjälleen. Tässä tilanteessa voit olla reilusti yhteydessä asiakaspalveluumme, jolloin järjestämme mahdollisen tuotteen uudelleenlähetyksen.

Hyvää loppukesää sekä toivotaan, ettei se syksy vielä alkaisi!