Hyvää alkavaa marraskuuta kaikille!

Perehdy ennen kuin shoppaat, eikö niin? Halusimme kerätä tyypillisimpiä kysymyksiä nettishoppailun turvallisuudesta.

Mistä tiedän, onko verkkokauppa luotettava?

Kauppiaan sivuilta tulisi aina löytyä helposti vähintään sähköpostiosoite yhteydenottoa varten. Jos verkkokauppa ilmoittaa vain postilaatikko-osoitteen, siinä voi olla jotain vialla. Meidän verkkokauppamme asiakaspalvelu vastailee kysymyksiin ja reklamaatioihin nykyään kuutena päivänä viikossa.


Miten kaupassa maksetaan?

Turvallisinta on maksaa ostos laskulla jälkikäteen esim. Collectorin avulla. Jos tämä ei käy, paras maksutapa on nettipankki tai jopa luottokortti. 

Kun menet minkä tahansa verkkokaupan maksusivulle, tarkista, että yhteys on suojattu ja katso myös että maksusivun nettiosoitteessa on kaupan nimi.  Luotettavilla verkkokaupoilla on yleensä myös käytössään maksupalvelu. Sellainen on muun muassa käyttämämme Checkout Finland.

 

Voinko peruuttaa kaupan tai valittaa tuotteesta?

Verkkokauppojen peruutusoikeus on Suomessa 14 päivää ja EU:n alueella vähintään 7 työpäivää. Varmista silti kaupan sivuilta, voiko virheettömän tuotteen palauttaa tai vaihtaa.  Jos ongelmia tulee, ota ensimmäisenä yhteyttä myyjään. Tee valitus kirjallisesti ja asialliseen sävyyn. Jos tämä ei tehoa eikä asia etene, ota yhteyttä Kuluttajaneuvontaan.

Vapaakauppa.net verkkokaupassa on käytössä normaali palautusoikeus sekä sen lisäksi asiakkaillemme erinomainen 30pv tyytyväisyystakuu. Voit lisäksi arvostella tuotteita ja kertoa oman rehellisen mielipiteesi niistä.

 

Milloin verkko-ostoksista on maksettava tullia?

EU:n ulkopuolelta tulevista tavaroista ostajan on joskus maksettava sekä tulli että arvonlisävero. Tulli vaihtelee tuotteesta riippuen: dvd-levyissä se on 3,5 prosenttia ja vaatteissa 12 tai 12,2 prosenttia. Kkosmetiikasta ei peritä tullia, eikä alle kymmenen euron tulleja tai veroja tarvitse koskaan maksaa.

Lisätietoja veroista löydät myös verkkokauppamme sivulta: http://vapaakauppa.net/verot