Haluamani tuote on lisätty ostoskoriin ja maksu pitäisi viedä loppuun mutta onko tämä kauppa luotettava ja uskallanko maksaa ostoksen? Voinko luottaa, että tilaamani tuotteet myös toimitetaan?

Nämä ovat jokaisen ihmisen ajatuksia nykyaikaisessa verkkoshoppailussa.

 

Verkkokaupan suojaus ja maksutavat

Ihan ensimmäiseksi kannattaa tarkastaa verkkokaupan osoiteriviltä, että verkkokaupan suojausominaisuudet ovat kunnossa eli että kaupalla on SSL-sertifikaatti (osoite yleensä muotoa https). Tästä tietää että kauppias ottaa vakavasti asiakkaidensa tietoturvallisuuden.

SSL-sertifikaatti on salausvarmenne, jolla salataan liikenne verkkokaupan ja asiakkaan laitteen välillä. Tällöin kaikki verkkokaupan liikenne toimii salattuna, kuten asiakastilille kirjautuminen, asiakastilin rekisteröiminen, ostosten tekeminen, jne.

Jos verkkokaupan suojausominaisuudet ovat kunnossa, tarkista seuraavaksi verkkokaupan maksutavat. Luotettavissa kaupoissa on käytössä tunnettujen maksupalvelun tarjoajien maksutapoja, kuten Checkout.fi, Paytrail, Collector ja Klarna. Näin varmistat sen, että maksujenpalautukset ja hyvitykset toimivat oikein!

 

Historia ja asiakasmäärä

Verkkokauppan toimintaa arvioidessa kannattaa ottaa selville kuinka kauan kyseinen kauppa on toiminut ja kuinka monen ihmisen kanssa se on tehnyt kauppaa. Pitkäikäinen kauppa ei olisi pysynyt toiminnassa vuosia, jos ei se olisi toiminut asiakkaidensa vaatimalla tavalla.

Googlata kannattaa aina mutta kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että Googlessa näkyviin arvioihin ei aina voi täysin luottaa. Keskustelupalstoilla liikkuu myös kilpailijoiden tehtailemia, väärennettyjä negatiivisia arvioita, joten täysin sokeasti ei näihinkään voi uskoa.

 

Vapaakauppa.net - kohta 10-vuotias verkkokauppa

Nämä aiemmin mainitut seikat huomioon ottaen, voit olla turvallisin mielin shoppailemassa Vapaakauppa.netissä! Käytämme sivustollamme vain turvallisia maksutapoja missä asiakkaiden tiedot hoitaa OP Checkout Finland. Näin ei asiakkaiden tarvitse luottokortti- tai pankkitietojaan edes meille luovuttaa!

Kaikilla tuotteilla on vähintään 6kk (yleensä 12kk) takuu ja tuotteilla on myös reilu palautusoikeus.

 

Jos sinulla heräsi kysymyksiä verkkokauppojen luotettavuudesta niin kommentoi blogiin alla!

Hyvää kevättä!